Geplaatst op woensdag 08 juni 2016 @ 16:42 , 120 keer bekeken
150 gr. gedroogde abrikozen
4 ribkarbonades a 175 gr.
zout en peper
50 gr. boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el bruine suiker
3 el tomatenketchup
mespuntje nagelgruis
Doe de abrikozen in een schaal met 1dl water en laat ze circa 10 uur weken. Laat de abrikozen goed uitlekken en vang het weekwater op. Bestrooi de karbonades met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin snel de karbonades aan beide zijden bruin. Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Fruit de in ringen gesneden uien en het geperste knoflook 3 minuten in de bakboter van het vlees. Roer er de bruine suiker door en schep het mengsel over de karbonades in de schaal. Leg de uitgelekte abrikozen op en rond de karbonades. Vermeng het weekwater van de abrikozen met de tomatenketchup, het nagelgruis en wat zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de karbonades circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er rijst en een salade bij.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
kaatje43_Dit is een leuke club voor een smalle beurs en dan toch nog lekker kunnen eten.Er is veel variatie en niet duur.
Dit is een leuke club voor mensen die van koken houden en wiens budget niet echt royaal is. Leuk om in te neuzen en lekkere, eenvoudige recepten.